Senior Business Controller

Job description

Allego

Allego biedt betrouwbaar e-laden aan steden, bedrijven en consumenten. Hoe? Door de beste laadoplossingen voor de gebruiker te faciliteren, aansluitend op zijn behoefte. Ons doel is om bij te dragen aan emissievrije mobiliteit en ervoor te zorgen dat EV-rijders kunnen laden op de juiste locatie met de juiste oplossing. De EV-markt groeit en verandert snel. In deze dynamische omgeving zijn we op zoek naar een Senior Business Controller.Over jouw rol


Als Business Controller ben je een echte business partner en de verbinding tussen Finance en de business. Samen met 2 collega Business Controllers heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Coördineren van de planning en control cyclus aan de hand van het opstellen van de jaarrekening, budgetten en forecasting.
 • Continu monitoren van de business performance, periodieke rapportage en analyse van de financiële resultaten.
 • Analyseren van KPI’s, benchmark en financiële resultaten, met als doel het management te voorzien van aanbevelingen (inclusief plan) om de resultaten van het bedrijf danwel de afdeling te optimaliseren.
 • Ontwikkelen en implementeren van processen en modellen om de nauwkeurigheid, tijdigheid en volledigheid van financiële resultaten en rapportages te verbeteren (incl. automatiseren).
 • Implementatie van tools ter ondersteuning en advisering bij berekeningen van brutomarge, kosten en CAPEX in de belangrijkste strategische besluitvormingsprocessen.
 • Opstellen van periodieke rapportages en beoordelen van de maandelijkse financiële resultaten inclusief KPI’s. Daarnaast het delen van inzichten en analyses, en directie en management gevraagd en ongevraagd voorzien van advies.
 • Voorbereiden en beoordelen van investeringsvoorstellen en aanbevelingen doen aan directie en management om risico’s te minimaliseren en winstgevendheid te maximaliseren.
 • Sparring partner van directie en management bij bedrijfseconomische vraagstukken.
 • Coördineren en verder ontwikkelen van Project Control bij grote impactvolle projecten.

Requirements

Dit ben jij

Je bent een Finance professional met een goed gevoel voor de business, communicatief onderlegd en sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties op alle niveaus in de organisatie. Je bent organisatorisch sterk en in staat om prioriteiten te stellen. Je flexibiliteit, optimisme en “can do” mentaliteit passen bij onze dynamische omgeving.


Als ideale kandidaat breng je verder het volgende mee:

 • Een afgeronde financiële HBO opleiding (Accountancy / Bedrijfseconomie). Een WO opleiding (Register Controller) is een pré.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in Finance & Accounting als Business Controller met IFRS kennis, bij voorkeur binnen een internationale beursgenoteerde organisatie.
 • Ruime ervaring met financiële- en bedrijfsmodellering.
 • Ervaring met compliance en risico management en het inrichten van een Business Control Framework.
 • Sterke communicatievaardigheden (vloeiend in Engels, andere talen zoals bijvoorbeeld Duits of Frans zijn een pré).
 • Goede analytische vaardigheden die je in staat stellen om complexe processen te doorgronden.


Ons aanbod

Een uitdagende baan in een dynamische, doelgerichte omgeving. Een marktconform salaris passend bij je opleiding en ervaring. Daarnaast een goed pakket secundaire voorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, pensioen en persoonlijk budget. Bij Allego kies je je eigen uitdagingen waarbij indien nodig opleiding en training ter beschikking worden gesteld zodat je je kan blijven ontwikkelen.


Heb je interesse in deze functie bij Allego, dan zien we je cv en motivatiebrief graag tegemoet via de direct link. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met onze Business Controller Andrew Tomasouw. Je kunt Andrew bereiken via andrew.tomasouw@allego.eu.Please do not contact us if you are an agency. We understand that you, above anyone else, have the best candidates, but we count on it that those candidates will know where to find us themselves.